Eric De Craene
10-05-1965. Getrouwd, 2kids. Woonachtig in Hoek. Emailadres eric@scheldemondfm.nl
Van kinds af aan al bezig met muziek. Kilometers cassettebandjes opgenomen en heel veel singeltjes en lp’s gekocht. Met al die muziek wil je wat doen, dus begon ik samen met Angelo, een goeie vriend, een drive-in show, die best wel wat bekendheid had. Vooral door de schoolfuiven.

Via via terecht gekomen bij Jan van de Wege, die in Watervliet Radio Noordzee in de lucht hield. Met heel veel plezier daar een zondagochtend programma gepresenteerd, waar een prijsvraag in zat. Luisteraars konden bellen met de oplossing waarna aan het eind van dat programma een naam uit de pot getrokken werd.

Dat het een populair spelletje was blijkt wel uit het feit dat we eenmaal 61 telefoontjes in een uur kregen. En dat zonder een bandje “al onze medewerkers zijn in gesprek”. De telefoniste stond blijkbaar haar mannetje, ik ben er dan ook later mee getrouwd. Nadat een bedrijf zich ingekocht had bij Noordzee, ontstonden wat wrijvingen tussen de programmaleiding en ondergetekende.

Gelukkig was ik van harte welkom bij Radio West en Radio Meetjesland. Ook begon ik in deze tijd mijn “cariere” als discotheek-dj. Dat was in de Ploeg in Groede. Na enige tijd ging het vuur er toch wat uit bij mij en ben ik met mijn openbare muziekleven gestopt.

Dat was tot 1999. Toen liep ik per toeval oude collega’s van Radio Meetjesland tegen het lijf. Die wisten het vuur weer aan te wakkeren en mij weer achter de micro te krijgen. Toen Meetjesland ter ziele ging (moet rond 2006 geweest zijn), was het vuur nog steeds niet gedoofd. Dus begonnen bij Omroep Terneuzen. Daar was niet het sfeertje wat ik gewend was, dus dat is geen lang leven beschoren geweest.

Toen Wilco mij vroeg om op Scheldemond te gaan presenteren heb ik me dan ook niet lang bedacht. Allereerst op de zaterdagmiddag met “hitalfabet” en op de zondag met “muziekroulette”. Beide programma’s duurden een uur. Door allerlei omstandigheden werd mij in 2009 gevraagd om ook eens de nederlandstalige top 15 te presenteren. Dat beviel zo goed dat hitalfabet en muziekroullette werden ingeruild voor de daverende 15 op de zondagmiddag. In dit programma komt de nederlandstalige top 15 aan bod zoals die samengesteld is door de luisteraars van Scheldemond (MAILEN! nltop15@scheldemondfm.nl).

Verder draaien we platen uit het nederlandstalig hitverleden, vanaf de jaren 60 (blokje-bejaard) tot heden. Ook gebeurd het nog zo nu en dan dat ik weer es achter de “dj-booth”(zoals dat tegenwoordig heet geloof ik) plaatsneem om een retro fuif of nederlandstalig feest te draaien.