Organisatie

Waar we voor staan

RTV Scheldemond is de publieke omroep voor West Zeeuws-Vlaanderen. Het verzorgingsgebied van de omroep omvat de gemeente Sluis. Voor deze gemeente maakt RTV Scheldemond haar nieuws. Sluis is een grote gemeente met pakweg 25.000 inwoners en 307,2 vierkante kilometer oppervlakte.  Oostburg kent veel ruimte voor recreatie, wonen, werkgelegenheid en toerisme. Aanzienlijke aantallen van de mensen die werken in de gemeente Sluis, de kanaalstreek in het bijzonder, wonen ook in buurgemeenten Hulst en Terneuzen. Een samenwerking op journalistiek gebied is daarom een logische keuze.

Het team van RTV Scheldemond is logischerwijs ook opgebouwd uit mensen uit de gemeente Sluis maar ook uit andere buurgemeenten. Het nieuws dat dagelijks wordt gemaakt heeft als kerngebied Zeeuws-Vlaanderen (ZVL), maar ook het grotere nieuws uit de buurgemeenten komt aan bod.

Doelstelling

Als RTV Scheldemond streven wij er naar om de dagelijkse gang van zaken in onze gemeenten in beeld, geluid en tekst bij de inwoners te brengen. Wij doen dit met een grote trouwe enthousiaste groep medewerkers en op een onderhoudende en informatieve wijze.

Onze berichtgeving is streekgericht en wij kijken met een open blik naar onze onderwerpen. Politieke voorkeur, geloof, sociale klassen en leeftijd staan los van onze keuzes en invalshoeken. Pluriforme en betrouwbare informatievoorziening staat hoog in het vaandel. In de berichtgeving maken we op de website, radio en TV, onderscheid in twee groepen berichten: nieuws uit de regio en informatie/evenementen in de regio onder agenda.

Wij zijn ons ervan bewust dat ons brede publiek verschillende behoeftes heeft aan hoe nieuws en informatie geconsumeerd worden. Wij gebruiken daar verschillende kanalen voor en bieden zo iedereen de kans om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in onze gemeente.

Het Team

Het Team van RTV Scheldemond bestaat uit een ploeg van ruim honderd enthousiaste medewerkers. Journalisten, verslaggevers, presentatoren, muziekredactie, video-editors, creative designers, website- en app-specialisten, fotografen, tekstschrijvers, IT-specialisten, broadcast technici enz. Ze zetten zich allemaal in om Zeeuws-Vlaanderen te voorzien van een mooi media-aanbod.

Meer info over onze Redactie

PBO

Dit Programma Beleidsbepalend Orgaan (per gemeente is er een PBO) is een afzonderlijk orgaan binnen de omroep. Het PBO controleert kritisch of alle stromingen binnen de regio ruimte krijgen op RTV Scheldemond. De leden van het PBO vertegenwoordigen elk een stroming binnen de drie gemeenten. Zo houdt onze PBO een sterke binding met de Zeeuwse regio.

Meer info PBO

Bestuur

Het bestuur is belast met de leiding van de omroep. Het bestuur beslist over financiën en stuurt de organisatie en personeel aan. Het bestuur is verantwoordelijk voor het functioneren van de omroep en het functioneren van het Programmabeleid-Bepalende Orgaan (PBO). Een bestuursfunctie is een niet betaalde functie.

Loading...