Sonja Verdurmen-Filius
Hoi! Ik ben Sonja en ik draai sinds januari 1997 met heel veel plezier bij Radio Scheldemond.
Ik ben geboren op 30 november 1952 in Amsterdam en ben daar ook opgegroeid. Aan het begin van de jaren zeventig ben ik met mijn ouders in Zeeuws-Vlaanderen neergestreken.

Ik was al vroeg geïnteresseerd in muziek; mijn vader speelde gitaar en ik nam dat snel over. Ook kocht hij allerlei 78-toeren platen en die draaiden we dan op de oude grammofoon: The Platters (Only you en The great pretender), maar ook klassieke muziek weerklonk in ons knusse Amsterdamse huisje. De eerste single die ik kocht was van Cliff Richard, The Young Ones.

Na in allerlei bandjes gespeeld te hebben, kwam de radio in beeld.
Het begon allemaal bij Radio Noordzee in het Belgische Watervliet aan het begin van de jaren tachtig. Dat was voor mij een ontdekking! Mijn man Peter kwam met dat idee en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.

Daarna heb ik ongeveer drie jaar bij Radio West in Waterland-Oudeman (B) gedraaid. Dat waren nog eens woelige tijden. We hebben zelfs nog een single gemaakt met z’n allen in de studio van Piet Brakman, getiteld De Pechballade. Deze is op You Tube te aanschouwen.
Na Radio West kwam ik bij Radio Internationaal terecht in Kaprijke (B).

Vervolgens ben ik bij Scheldemond FM beland. Naast het geven van streekinfo heb ik een eigen programma. Voor mij is dat iedere keer weer een feest. M’n voorkeur gaat uit naar popmuziek van nu, een mix van dance, house, hiphop, funk, r & b, rock en techno, maar soms ook een beetje klassiek, world music en een vette gouwe ouwe.

Iedere dag probeer ik weer nieuwe songs te ontdekken en te delen met de luisteraars.
Voor mij is en blijft het een kick om voor RTV Scheldemond te mogen draaien!