Neil Petrovich
Ik ben Neil Petrovich, 40 jaar. Ik presenteer elke zaterdag het muziekprogramma ‘Club Chique’. In dit programma komen verschillende muziekstijlen aan bod, van hiphop tot house en van easy listening tot disco.

Er komen ook geregeld Russische pophits voorbij. Mijn interesse voor Russische muziek hangt samen met mijn beroep – ik ben vertaler Russisch en Engels. Ik heb Russisch gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Heel lang geleden heette ik Tommy Best. Ik ben begonnen bij Radio West in Waterland-Oudeman (België) aan het begin van de jaren ’80, toen Michael Jackson, Madonna en Prince hun hoogtijdagen vierden.

In 1985 hield Radio West op te bestaan. Grappig genoeg zijn sommige dj’s uit die tijd nu nog steeds werkzaam bij de radio, ook bij Scheldemond FM. In 1988 ging ik werken voor Radio Internationaal in Kaprijke (België). Hier ben ik tot begin jaren ’90 gebleven.

Daarna ben ik gaan studeren en had ik helaas geen tijd meer voor de radio. Twee jaar geleden ben ik weer begonnen met radio maken bij RTV Scheldemond – na een radiostilte van nota bene 18 (!) jaar.

Ik ben elke zaterdag te horen tussen 20 en 21 uur. Je kunt de uitzendingen ook op elk gewenst moment beluisteren via de website http://neilpetrovich.promodj.ru