Bert Niesing

Ik ben opgegroeid met de muziek van de fifties t/m seventies, die dagelijks thuis te horen was op Radio Luxemburg, later Radio Veronica en andere zeezenders. Je bent dan besmet met het muzikale virus, die je niet meer kwijt raakt.

Met enkele buurtgenoten had ik al op 12 jarige leeftijd een piratenzender bij ons in Rotterdam-Zuid. Een klein bereik, maar met veel luisteraars uit de buurt. Op 18 jarige leeftijd toerde ik door Rotterdam met mijn eigen disco en deed radiowerk bij lokale ziekenomroepen.

Het werk en de vele bestuurlijke nevenactiviteiten waren de oorzaak, dat het radiowerk voor een lange tijd op de achtergrond raakte. Totdat er in 2013 bij ons in de Zeeuwse gemeente een nieuw lokaal radiostation werd gestart. Drie jaar lang verzorgde ik daar verschillende programma’s.

In 2016 heb ik de overstap gemaakt naar toen nog Scheldemond FM met in het begin twee programma’s, Met Bert het weekend door en Gospel Music. Vanaf januari 2018 werd het aantal uren naar vier uitgebreid met Berts platen archief en Met Bert het weekend in.

In de morgenprogramma’s op vrijdag en zaterdag draai ik middle of the road muziek. Lekker in het gehoor liggende muziek voor bij het werk, onderweg, in de auto of voor thuis.

In Berts platen archief is er meer aandacht voor internationale hits uit het verleden van bekende en onbekende artiesten. Goede muziek, die in andere landen een grote hit werd, maar in ons land niet uitkwam of de hitlijst niet haalde. In Gospel Music hoor je een klein uur non-stop nationale –en internationale christelijke muziek en gospels.