RTV Scheldemond DJ’S

De beste dj’s van West Zeeuws-Vlaanderen

RTV Scheldemond is de lokale zender binnen West Zeeuws-Vlaanderen.
Onze zender is zowel via radio, televisie als online kanalen te beluisteren en bekijken. RTV Scheldemond maakt dagelijks diverse
programma’s voor radio en tv voor alle leeftijdsgroepen!

Petra
Mijn naam is Petra en ben geboren op 19-02-1967  in Terneuzen. Ik woon samen met mijn hondje Kimmy in Axel.
Met de radio ben ik begonnen in 2001 bij de lokale omroep Scheldemond FM in Zeeland ( Breskens).
Ik deed daar samen met Wilco Brakman het verzoekplaten programma.

Later dat jaar ben ik daarmee gestopt en heb nu een eigen programma op Scheldemond FM. Ik ben iedere zondag te beluisteren tussen 16.00 uur – 17.00 uur met “Muziek en Meer”. Dit programma is een gezellige mengelmoes van muziek uit de jaren 60-70-80-90-en heden met af en toe ook een lekkere Vlaamstalige plaat en natuurlijk de Nederlandstalige muziek niet te vergeten waar je zo lekker op mee kan zingen, wat ik dan ook graag doe.

Veel luisterplezier,
Groetjes Petra.

Wilco Brakman
In de periode van 1985 t/m 1998 bij een aantal vrije radio’s in Belgie werkzaam geweest: Radio West (Waterland Oudeman), Radio Polderland (Sint-Laureins), Radio Internationaal (Kaprijke), Radio Noordzee (Watervliet), Radio Saturnus (Maldegem) en Radio Mango (Eeklo).

In 1998 (Pinksteren) de overstap gemaakt naar Radio Scheldemond waar ik nu nog met veel plezier mijn programma’s maak. Zo verzorg ik al sinds die tijd op zondagmorgen het programma Wilco’s Zondagmorgen. Een programma met alleen maar Nederlandstalige volksmuziek. Verder verzorg ik op vrijdagmiddag 1 uur van de “Gouden Vrijdag Middag” . Een programma waarin we samen met nog enkele collega’s alleen muziek draaien vanaf 1960 t/m 1989.

Het verzoekplatenprogramma op Zondagmiddag is een programma dat sinds 1999 draait op onze zender. Al sinds de start van dit programma, met een kleine pauze, helpen ik hier aan mee. Het is nog steeds 1 van de best beluisterde programma’s van RTV Scheldemond.

Johan de Jong
Mijn naam is Johan de Jong en ben geboren op 20-02-1951.
Ik woon in Westdorpe en zal even in het kort uitleggen hoe ik bij radio Scheldemond ben gekomen.

Ik ben begonnen bij radio west in Waterland Oudeman net over de grens in Belgie, dat was in het jaar 1984 en heb daar ongeveer drie jaar muziek gedraaid. En ben daar weg gegaan dan even niks gedaan daarna begonnen bij radio Noodzee, in Watervliet, dit heeft een jaar geduurd. 

Heb dan twee jaar geen radio gedaan, toen vroeg men of ik wilde komen draaien bij radio internationaal in Kaprijke ik heb daar drie jaar muziek gedraaid. Daarna was het weer enkele jaren stil op radio gebied.

In het jaar 1986 vroeg Flip Keymel zouden we zelf eens een radio beginnen en zo is de West Zeeuws-Vlaamse Omroep stichting ontstaan het werd radioscheldemond.nl naar een idee van Flip.

In de jaren ’90 zijn we begonnen met uitzenden we zijn nu 30 jaar verder en we bestaan nog steeds maar wel onder een andere naam en wel RTV Scheldemond. 

Maar nog altijd muziek voor jong en oud met allerlei soorten muziekgenres. Ik zelf draai country en west – goud van oud en de muziek bootiek. Dit was dan een korte beschrijving van mijn radio verleden. E-mail johan@scheldemondfm.nl

Sonja Verdurmen-Filius
Hoi! Ik ben Sonja en ik draai sinds januari 1997 met heel veel plezier bij Radio Scheldemond.
Ik ben geboren op 30 november 1952 in Amsterdam en ben daar ook opgegroeid. Aan het begin van de jaren zeventig ben ik met mijn ouders in Zeeuws-Vlaanderen neergestreken.

Ik was al vroeg geïnteresseerd in muziek; mijn vader speelde gitaar en ik nam dat snel over. Ook kocht hij allerlei 78-toeren platen en die draaiden we dan op de oude grammofoon: The Platters (Only you en The great pretender), maar ook klassieke muziek weerklonk in ons knusse Amsterdamse huisje. De eerste single die ik kocht was van Cliff Richard, The Young Ones.

Na in allerlei bandjes gespeeld te hebben, kwam de radio in beeld.
Het begon allemaal bij Radio Noordzee in het Belgische Watervliet aan het begin van de jaren tachtig. Dat was voor mij een ontdekking! Mijn man Peter kwam met dat idee en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.

Daarna heb ik ongeveer drie jaar bij Radio West in Waterland-Oudeman (B) gedraaid. Dat waren nog eens woelige tijden. We hebben zelfs nog een single gemaakt met z’n allen in de studio van Piet Brakman, getiteld De Pechballade. Deze is op You Tube te aanschouwen.
Na Radio West kwam ik bij Radio Internationaal terecht in Kaprijke (B).

Vervolgens ben ik bij Scheldemond FM beland. Naast het geven van streekinfo heb ik een eigen programma. Voor mij is dat iedere keer weer een feest. M’n voorkeur gaat uit naar popmuziek van nu, een mix van dance, house, hiphop, funk, r & b, rock en techno, maar soms ook een beetje klassiek, world music en een vette gouwe ouwe.

Iedere dag probeer ik weer nieuwe songs te ontdekken en te delen met de luisteraars.
Voor mij is en blijft het een kick om voor RTV Scheldemond te mogen draaien!

Eric De Craene
10-05-1965. Getrouwd, 2kids. Woonachtig in Hoek. Emailadres eric@scheldemondfm.nl
Van kinds af aan al bezig met muziek. Kilometers cassettebandjes opgenomen en heel veel singeltjes en lp’s gekocht. Met al die muziek wil je wat doen, dus begon ik samen met Angelo, een goeie vriend, een drive-in show, die best wel wat bekendheid had. Vooral door de schoolfuiven.

Via via terecht gekomen bij Jan van de Wege, die in Watervliet Radio Noordzee in de lucht hield. Met heel veel plezier daar een zondagochtend programma gepresenteerd, waar een prijsvraag in zat. Luisteraars konden bellen met de oplossing waarna aan het eind van dat programma een naam uit de pot getrokken werd.

Dat het een populair spelletje was blijkt wel uit het feit dat we eenmaal 61 telefoontjes in een uur kregen. En dat zonder een bandje “al onze medewerkers zijn in gesprek”. De telefoniste stond blijkbaar haar mannetje, ik ben er dan ook later mee getrouwd. Nadat een bedrijf zich ingekocht had bij Noordzee, ontstonden wat wrijvingen tussen de programmaleiding en ondergetekende.

Gelukkig was ik van harte welkom bij Radio West en Radio Meetjesland. Ook begon ik in deze tijd mijn “cariere” als discotheek-dj. Dat was in de Ploeg in Groede. Na enige tijd ging het vuur er toch wat uit bij mij en ben ik met mijn openbare muziekleven gestopt.

Dat was tot 1999. Toen liep ik per toeval oude collega’s van Radio Meetjesland tegen het lijf. Die wisten het vuur weer aan te wakkeren en mij weer achter de micro te krijgen. Toen Meetjesland ter ziele ging (moet rond 2006 geweest zijn), was het vuur nog steeds niet gedoofd. Dus begonnen bij Omroep Terneuzen. Daar was niet het sfeertje wat ik gewend was, dus dat is geen lang leven beschoren geweest.

Toen Wilco mij vroeg om op Scheldemond te gaan presenteren heb ik me dan ook niet lang bedacht. Allereerst op de zaterdagmiddag met “hitalfabet” en op de zondag met “muziekroulette”. Beide programma’s duurden een uur. Door allerlei omstandigheden werd mij in 2009 gevraagd om ook eens de nederlandstalige top 15 te presenteren. Dat beviel zo goed dat hitalfabet en muziekroullette werden ingeruild voor de daverende 15 op de zondagmiddag. In dit programma komt de nederlandstalige top 15 aan bod zoals die samengesteld is door de luisteraars van Scheldemond (MAILEN! eric@rtvscheldemond.nl, of vul het formulier in

Verder draaien we platen uit het nederlandstalig hitverleden, vanaf de jaren 60 (blokje-bejaard) tot heden. Ook gebeurd het nog zo nu en dan dat ik weer es achter de “dj-booth”(zoals dat tegenwoordig heet geloof ik) plaatsneem om een retro fuif of nederlandstalig feest te draaien.

Hans van Dam
Begin jaren tachtig veranderde ik van hobby nl van voetbal naar dj bij de vrije radio bij ons in de buurt. Via deze radio (Rebecca) kreeg ik ook de smaak te pakken om als dj te draaien op feesten en fuiven. Na enkele radio’s besloot ik zo’n 20j geleden om het radiowereldje vaarwel te zeggen maar daar kwam zo’n vijf jaren geleden terug verandering in onder de gedaante van mijn boezemvriend Jan Van Rooi (eveneens dj bij RTV).

Ik had Jan zeker 20 jaren niet meer gesproken, we waren uit elkaar gegroeid, elk ons leven zo gaat dat nu eenmaal. Jan vroeg me of ik geen interesse had om terug radio te maken en na een beetje verweerwerk van mij wist hij als geen ander mij te overtuigen om terug achter de microfoon te kruipen..

gevolg : de strijkkamer van mijn vrouw moest er aan geloven want die moest plaatsruimen voor cd’s, mixer, cd-bakken, enz… Ondertussen heb ik een eigen opnamestudio gebouwd in de kelder van onze woning en daar zit ik dan een aantal uren per week radio te maken en mijn vrouwtje kan terug strijken 😉 .. I love it ! Ik voel me zeer goed bij RTV Scheldemond dus… we keep on rocking!

Jan van Rooi
Hallo beste luistervinken en toffe mensen van de RTV Scheldemond radio, ik ben Jan en kom uit Belgie en draai al een 37 jaartjes mee op de radio golven.

Van 16 jarige leeftijd op regionale radio stations in het Hageland, waaronder Radio Rebecca en Radio Horst tot Mi- Amigo aan de Costa met goede vriend Theo de Brabander en tot in de U.K en Duitsland op Radio Noordzee Internationaal.

weliswaar op het Wereld wijde web en heden te dagen nog hier bij deze mastadont RTV Scheldemond de beste in het Zuid-Westen en ver daarbuiten via het WWW.
Met respect naar de luisteraar en het management toe: Tot Horens!

Jeroen Jansen
Toen ik klein was speelde ik al met radio apparatuur, ik luisterde als ik in de randstad was altijd naar de radio piraten die toen uitzonden.

Later werd ik echt met het virus radio besmet en ging begin jaren 90 werken bij de lokale omroep in Goes. Radio Goes was een station met veel medewerkers voor en achter de schermen en een groot bereik. In die tijd maakte ik ook deel uit aan een piraten station in Middelburg genaamd Starlight FM.

Wij zonden toen elke zondag uit van 10 uur ’s morgens tot 22 uur ’s avonds.
Ook in die tijd had ik op 11 hoog ik een flat een 14 elements richtantenne boven het dak staan, hiermee kon ik met heel Nederland communiceren op de tv band (piraten bandje 60cm)

Na Radio Goes kwam langzaam het internet op en steeds meer stations kwamen met hun radiostation online. Met vrienden starten we ook een station op internet.

Na voor wat verschillende stations gewerkt te hebben stuurde ik een berichtje naar het gastenboek van toen nog Scheldemond FM dat ik veel luisterde en zelf via een internetstation werkte.
Enige tijd later kreeg ik een mailtje of ik niet voor Scheldemond FM wilde komen werken.
Zo gezegd zo gedaan en ik had ineens een programma bij een lokale omroep.

Na enige jaren starten er op Walcheren een station genaamd radio Popular (via internet) en die wilde dat ik daar kwam werken en zo gebeurde het dat ik daar mijn programma’s ging maken en stopte bij Scheldemond FM.

Na het stoppen van het station was er in Reimerswaal een nieuw station aan het opstarten waarbij ik vanaf het begin bij help geholpen. Voor Radio Reimerswaal heb ik programma’s en jingles gemaakt en zorgde dat de zender die het ethersignaal moest genereren ging draaien en bleef draaien.

Na een lange tijd kwam vriendin Petra met de vraag of ik terug wilde komen bij de omroep.
Ik zei dat ik niet zomaar over wilde stappen, maar zei haar wel dat ik erover zou nadenken.
Toen ze bleef vragen heb ik de stap toch maar gedaan en ben sinds 1 januari 2017 weer terug te horen op de radio. Er kwam namelijk ruimte vrij op de zaterdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur omdat Martien Engel ging stoppen bij de radio.

Mijn werkzaamheden bij RTV Scheldemond is zowel voor als achter de schermen.
ik maak dus mijn radio programma op de zaterdagmiddag 14:00 – 16:00 uur (het zaterdagmiddag matinee) en ben meestal ook wel te vinden tijdens de locatie uitzendingen tijdens de jaarmarkt in Groede en de visserijfeesten in Breskens.

Achter de schermen doe ik op dit moment samen met Petra en Sonja de teksten verzorgen van ons Radio (Delta 992) en ons TV kanaal (Delta 111) dit zijn de lokale en regionale informatie, politie berichten, weekenddiensten enz. Ook help ik mee met het bijhouden van onze website.
Verder ben ik betrokken bij de techniek van onze zender (96.5 Mhz).

In het kort dus een druk maar zeer zeker een leuke job waar ik veel tijd en liefde in stop.

Arno van Boven
Ik ben geboren op 26 maart 1968 te Groede (Zeeland).
Sinds begin jaren 80 helemaal verslingerd geraakt aan alles wat met radio te maken heeft. Radio Mi Amigo vanaf zee heb ik nog bewust meegemaakt en was daar reeds fan van. Later intens meegeleefd met Radio Monique, 819 en 558.

Sinds diezelfde begin jaren 80 zelf actief radio gaan maken. Met een piepklein zendertje, kwam amper de straat uit, onder verschillende namen gedraaid. Vervolgens in België bij Radio Noordzee, Radio West, Radio Polderland en Radio Internationaal.

Aansluitend heb ik 2 jaar niets gedaan, omdat ik in opleiding ging op de politieschool in Harlingen en ik dus hele weken van huis was.

Na de politieschool terug begonnen bij Radio Internationaal in België. Aldaar gedraaid tot 1996 en vervolgens overgestapt naar Radio Scheldemond, waar ik nu ook nog steeds draai. Programma’s: Van Boven in de middag op de zaterdag tussen 12 en 14 uur en de regiowijzer met streekinformatie, op de zaterdagavond tussen 18 en 19 uur.

De herhaling is op zondag tussen 11 en 12 uur. De regiowijzer maak ik samen met mijn zoon Wouter. Je weet het jong geleerd…..

Neil Petrovich
Ik ben Neil Petrovich, 40 jaar. Ik presenteer elke zaterdag het muziekprogramma ‘Club Chique’. In dit programma komen verschillende muziekstijlen aan bod, van hiphop tot house en van easy listening tot disco.

Er komen ook geregeld Russische pophits voorbij. Mijn interesse voor Russische muziek hangt samen met mijn beroep – ik ben vertaler Russisch en Engels. Ik heb Russisch gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Heel lang geleden heette ik Tommy Best. Ik ben begonnen bij Radio West in Waterland-Oudeman (België) aan het begin van de jaren ’80, toen Michael Jackson, Madonna en Prince hun hoogtijdagen vierden.

In 1985 hield Radio West op te bestaan. Grappig genoeg zijn sommige dj’s uit die tijd nu nog steeds werkzaam bij de radio, ook bij Scheldemond FM. In 1988 ging ik werken voor Radio Internationaal in Kaprijke (België). Hier ben ik tot begin jaren ’90 gebleven.

Daarna ben ik gaan studeren en had ik helaas geen tijd meer voor de radio. Twee jaar geleden ben ik weer begonnen met radio maken bij RTV Scheldemond – na een radiostilte van nota bene 18 (!) jaar.

Ik ben elke zaterdag te horen tussen 20 en 21 uur. Je kunt de uitzendingen ook op elk gewenst moment beluisteren via de website http://neilpetrovich.promodj.ru

Roel van Antwerpen in memorian

Radiomaken was hem niet met de pap lepel ingegeven. Maar hij raakte gefascineerd voor het medium radio door van zijn nieuwjaarscenten een draagbare radio te kopen. Die ging werkelijk overal naar mee, luisterend natuurlijk naar de bootjes die op de, soms, woelige Noordzee dobberden. Bijna met open mond zat hij te luisteren op 31 augustus 1974, het legendarisch jaar toen de zeezender Veronica moest stoppen met haar uitzendingen vanaf de Noordzee. Toen is de “ radio maken microbe” er bij me ingeslopen.

Al vlug raakte hij helemaal weg van het radiootje spelen. Met een oude “Erres” cassette recorder en een pick-up waarvan hij de arm naar achteren moest klikken om de pick-up te starten. Het ging, gelukkig van kwaad tot erger. Door het werken in de vakantie toen hij een jaar of zestien was, wist hij genoeg geld bij elkaar te verdienen om een Allecto mengpaneeltje, een Akai microfoon en twee Lenco draaitafels te kunnen kopen.

Ongetwijfeld zullen zijn vader en moeder wel eens gedacht hebben, wat moet daarvan terecht komen. Gelukkig was alles goed op z’n pootjes terecht gekomen. Na een periode als “ piraat “ radio te hebben gemaakt, ging Roel, op aanraden van een kennis, mee naar het pittoreske Belgisch dorpje: Waterland Oudeman, in de volksmond den Ouweman geheten.Daar bij Radio West, maakte hij op zaterdagmorgen vroeg de ether onveilig. Het was indertijd ook nog mode om een dj naam te nemen: onder het moto beter goed gejat dan slecht verzonnen kwam hij met de naam Henk Hoefslag op de proppen. De naam Henk Hoefslag was de naam van een schrijver die het boek: Met Roy van Balen op avontuur had geschreven.

Het boek kwam Roel overigens jaren later eens tegen op een rommelmarkt. Na Radio West volgde een periode van Radio Popular. hij bleef in het Belgische land, want toen radio Popular, destijds gevestigd in het Belgische Watervliet, kwamen hij terecht bij een andere Belgische zender, waarvan hem de naam ontschoten was, dus ja veel indruk heeft dat dan niet gemaakt.

Radio International in Kaprijke was het volgende station op zijn palmares. Toen begonnen hij stilaan te denken of hij er ooit zijn beroep van zou kunnen maken. Helaas bleek dat niet zo te zijn, na een periode Omroep Zeeland (ja hij kreeg er toen voor betaald) gingen de roots toch terug naar het lokale “ radio maken”.

SLOT FM in Terneuzen was destijds zo succesvol dat na een periode van een aantal jaren, door bestuurlijke perikelen het helaas ophield te bestaan. Na een poosje niet veel te hebben gedaan, werd Roel gevraagd om bij Maximaal FM een sportprogramma te komen presenteren.

Ook Maximaal FM was een niet lang leven beschoren, door het gekozen format: pop/rock waren de advertentie inkomsten van een dusdanig niveau dat de licentie door werd verkocht aan 8FM, niemand van de toenmalige Maximaal FM medewerkers gingen mee over, in Brabant, waar 8FM gevestigd was dacht men dat de Brabantse humor ook aan zou slaan in Zeeland, helaas pindakaas.

Roel maakte het programma The Oldies Project, hier kon hij zijn hele ziel en zaligheden in kwijt. Met jingles die hij had laten maken in de USA en het Verenigd Koninkrijk, is het een programma wat heerlijk was om te maken, en nog belangrijker heerlijk was om naar te luisteren. Met een eigen website: http://www.theoldiesproject.nl was het plaatje helemaal compleet.

Bert Niesing

Ik ben opgegroeid met de muziek van de fifties t/m seventies, die dagelijks thuis te horen was op Radio Luxemburg, later Radio Veronica en andere zeezenders. Je bent dan besmet met het muzikale virus, die je niet meer kwijt raakt.

Met enkele buurtgenoten had ik al op 12 jarige leeftijd een piratenzender bij ons in Rotterdam-Zuid. Een klein bereik, maar met veel luisteraars uit de buurt. Op 18 jarige leeftijd toerde ik door Rotterdam met mijn eigen disco en deed radiowerk bij lokale ziekenomroepen.

Het werk en de vele bestuurlijke nevenactiviteiten waren de oorzaak, dat het radiowerk voor een lange tijd op de achtergrond raakte. Totdat er in 2013 bij ons in de Zeeuwse gemeente een nieuw lokaal radiostation werd gestart. Drie jaar lang verzorgde ik daar verschillende programma’s.

In 2016 heb ik de overstap gemaakt naar toen nog Scheldemond FM met in het begin twee programma’s, Met Bert het weekend door en Gospel Music. Vanaf januari 2018 werd het aantal uren naar vier uitgebreid met Berts platen archief en Met Bert het weekend in.

In de morgenprogramma’s op vrijdag en zaterdag draai ik middle of the road muziek. Lekker in het gehoor liggende muziek voor bij het werk, onderweg, in de auto of voor thuis.

In Berts platen archief is er meer aandacht voor internationale hits uit het verleden van bekende en onbekende artiesten. Goede muziek, die in andere landen een grote hit werd, maar in ons land niet uitkwam of de hitlijst niet haalde. In Gospel Music hoor je een klein uur non-stop nationale –en internationale christelijke muziek en gospels.

Website: https://dj-bert-niesing.jimdosite.com

Loading...