RTV Scheldemond DJ’S

De beste dj’s van West Zeeuws-Vlaanderen

RTV Scheldemond is de lokale zender binnen West Zeeuws-Vlaanderen.
Onze zender is zowel via radio, televisie als online kanalen te beluisteren en bekijken. RTV Scheldemond maakt dagelijks diverse
programma’s voor radio en tv voor alle leeftijdsgroepen!

Petra
Mijn naam is Petra en ben geboren op 19-02-1967  in Terneuzen. Ik woon samen met mijn hondje Kimmy in Axel.
Met de radio ben ik begonnen in 2001 bij de lokale omroep Scheldemond FM in Zeeland ( Breskens).
Ik deed daar samen met Wilco Brakman het verzoekplaten programma.

Later dat jaar ben ik daarmee gestopt en heb nu een eigen programma op Scheldemond FM. Ik ben iedere zondag te beluisteren tussen 16.00 uur – 17.00 uur met “Muziek en Meer”. Dit programma is een gezellige mengelmoes van muziek uit de jaren 60-70-80-90-en heden met af en toe ook een lekkere Vlaamstalige plaat en natuurlijk de Nederlandstalige muziek niet te vergeten waar je zo lekker op mee kan zingen, wat ik dan ook graag doe.

Veel luisterplezier,
Groetjes Petra.

Wilco Brakman
In de periode van 1985 t/m 1998 bij een aantal vrije radio’s in Belgie werkzaam geweest: Radio West (Waterland Oudeman), Radio Polderland (Sint-Laureins), Radio Internationaal (Kaprijke), Radio Noordzee (Watervliet), Radio Saturnus (Maldegem) en Radio Mango (Eeklo).

In 1998 (Pinksteren) de overstap gemaakt naar Radio Scheldemond waar ik nu nog met veel plezier mijn programma’s maak. Zo verzorg ik al sinds die tijd op zondagmorgen het programma Wilco’s Zondagmorgen. Een programma met alleen maar Nederlandstalige volksmuziek. Verder verzorg ik op vrijdagmiddag 1 uur van de “Gouden Vrijdag Middag” . Een programma waarin we samen met nog enkele collega’s alleen muziek draaien vanaf 1960 t/m 1989.

Het verzoekplatenprogramma op Zondagmiddag is een programma dat sinds 1999 draait op onze zender. Al sinds de start van dit programma, met een kleine pauze, helpen ik hier aan mee. Het is nog steeds 1 van de best beluisterde programma’s van RTV Scheldemond.

Johan de Jong
Mijn naam is Johan de Jong en ben geboren op 20-02-1951.
Ik woon in Westdorpe en zal even in het kort uitleggen hoe ik bij radio Scheldemond ben gekomen.

Ik ben begonnen bij radio west in Waterland Oudeman net over de grens in Belgie, dat was in het jaar 1984 en heb daar ongeveer drie jaar muziek gedraaid. En ben daar weg gegaan dan even niks gedaan daarna begonnen bij radio Noodzee, in Watervliet, dit heeft een jaar geduurd. 

Heb dan twee jaar geen radio gedaan, toen vroeg men of ik wilde komen draaien bij radio internationaal in Kaprijke ik heb daar drie jaar muziek gedraaid. Daarna was het weer enkele jaren stil op radio gebied.

In het jaar 1986 vroeg Flip Keymel zouden we zelf eens een radio beginnen en zo is de West Zeeuws-Vlaamse Omroep stichting ontstaan het werd radioscheldemond.nl naar een idee van Flip.

In de jaren ’90 zijn we begonnen met uitzenden we zijn nu 30 jaar verder en we bestaan nog steeds maar wel onder een andere naam en wel RTV Scheldemond. 

Maar nog altijd muziek voor jong en oud met allerlei soorten muziekgenres. Ik zelf draai country en west – goud van oud en de muziek bootiek. Dit was dan een korte beschrijving van mijn radio verleden. E-mail johan@scheldemondfm.nl

Sonja Verdurmen-Filius
Hoi! Ik ben Sonja en ik draai sinds januari 1997 met heel veel plezier bij Radio Scheldemond.
Ik ben geboren op 30 november 1952 in Amsterdam en ben daar ook opgegroeid. Aan het begin van de jaren zeventig ben ik met mijn ouders in Zeeuws-Vlaanderen neergestreken.

Ik was al vroeg geïnteresseerd in muziek; mijn vader speelde gitaar en ik nam dat snel over. Ook kocht hij allerlei 78-toeren platen en die draaiden we dan op de oude grammofoon: The Platters (Only you en The great pretender), maar ook klassieke muziek weerklonk in ons knusse Amsterdamse huisje. De eerste single die ik kocht was van Cliff Richard, The Young Ones.

Na in allerlei bandjes gespeeld te hebben, kwam de radio in beeld.
Het begon allemaal bij Radio Noordzee in het Belgische Watervliet aan het begin van de jaren tachtig. Dat was voor mij een ontdekking! Mijn man Peter kwam met dat idee en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.

Daarna heb ik ongeveer drie jaar bij Radio West in Waterland-Oudeman (B) gedraaid. Dat waren nog eens woelige tijden. We hebben zelfs nog een single gemaakt met z’n allen in de studio van Piet Brakman, getiteld De Pechballade. Deze is op You Tube te aanschouwen.
Na Radio West kwam ik bij Radio Internationaal terecht in Kaprijke (B).

Vervolgens ben ik bij Scheldemond FM beland. Naast het geven van streekinfo heb ik een eigen programma. Voor mij is dat iedere keer weer een feest. M’n voorkeur gaat uit naar popmuziek van nu, een mix van dance, house, hiphop, funk, r & b, rock en techno, maar soms ook een beetje klassiek, world music en een vette gouwe ouwe.

Iedere dag probeer ik weer nieuwe songs te ontdekken en te delen met de luisteraars.
Voor mij is en blijft het een kick om voor RTV Scheldemond te mogen draaien!

Eric De Craene
10-05-1965. Getrouwd, 2kids. Woonachtig in Hoek. Emailadres eric@scheldemondfm.nl
Van kinds af aan al bezig met muziek. Kilometers cassettebandjes opgenomen en heel veel singeltjes en lp’s gekocht. Met al die muziek wil je wat doen, dus begon ik samen met Angelo, een goeie vriend, een drive-in show, die best wel wat bekendheid had. Vooral door de schoolfuiven.

Via via terecht gekomen bij Jan van de Wege, die in Watervliet Radio Noordzee in de lucht hield. Met heel veel plezier daar een zondagochtend programma gepresenteerd, waar een prijsvraag in zat. Luisteraars konden bellen met de oplossing waarna aan het eind van dat programma een naam uit de pot getrokken werd.

Dat het een populair spelletje was blijkt wel uit het feit dat we eenmaal 61 telefoontjes in een uur kregen. En dat zonder een bandje “al onze medewerkers zijn in gesprek”. De telefoniste stond blijkbaar haar mannetje, ik ben er dan ook later mee getrouwd. Nadat een bedrijf zich ingekocht had bij Noordzee, ontstonden wat wrijvingen tussen de programmaleiding en ondergetekende.

Gelukkig was ik van harte welkom bij Radio West en Radio Meetjesland. Ook begon ik in deze tijd mijn “cariere” als discotheek-dj. Dat was in de Ploeg in Groede. Na enige tijd ging het vuur er toch wat uit bij mij en ben ik met mijn openbare muziekleven gestopt.

Dat was tot 1999. Toen liep ik per toeval oude collega’s van Radio Meetjesland tegen het lijf. Die wisten het vuur weer aan te wakkeren en mij weer achter de micro te krijgen. Toen Meetjesland ter ziele ging (moet rond 2006 geweest zijn), was het vuur nog steeds niet gedoofd. Dus begonnen bij Omroep Terneuzen. Daar was niet het sfeertje wat ik gewend was, dus dat is geen lang leven beschoren geweest.

Toen Wilco mij vroeg om op Scheldemond te gaan presenteren heb ik me dan ook niet lang bedacht. Allereerst op de zaterdagmiddag met “hitalfabet” en op de zondag met “muziekroulette”. Beide programma’s duurden een uur. Door allerlei omstandigheden werd mij in 2009 gevraagd om ook eens de nederlandstalige top 15 te presenteren. Dat beviel zo goed dat hitalfabet en muziekroullette werden ingeruild voor de daverende 15 op de zondagmiddag. In dit programma komt de nederlandstalige top 15 aan bod zoals die samengesteld is door de luisteraars van Scheldemond (MAILEN! eric@rtvscheldemond.nl, of vul het formulier in

Verder draaien we platen uit het nederlandstalig hitverleden, vanaf de jaren 60 (blokje-bejaard) tot heden. Ook gebeurd het nog zo nu en dan dat ik weer es achter de “dj-booth”(zoals dat tegenwoordig heet geloof ik) plaatsneem om een retro fuif of nederlandstalig feest te draaien.

Hans van Dam
Begin jaren tachtig veranderde ik van hobby nl van voetbal naar dj bij de vrije radio bij ons in de buurt. Via deze radio (Rebecca) kreeg ik ook de smaak te pakken om als dj te draaien op feesten en fuiven. Na enkele radio’s besloot ik zo’n 20j geleden om het radiowereldje vaarwel te zeggen maar daar kwam zo’n vijf jaren geleden terug verandering in onder de gedaante van mijn boezemvriend Jan Van Rooi (eveneens dj bij RTV).

Ik had Jan zeker 20 jaren niet meer gesproken, we waren uit elkaar gegroeid, elk ons leven zo gaat dat nu eenmaal. Jan vroeg me of ik geen interesse had om terug radio te maken en na een beetje verweerwerk van mij wist hij als geen ander mij te overtuigen om terug achter de microfoon te kruipen..

gevolg : de strijkkamer van mijn vrouw moest er aan geloven want die moest plaatsruimen voor cd’s, mixer, cd-bakken, enz… Ondertussen heb ik een eigen opnamestudio gebouwd in de kelder van onze woning en daar zit ik dan een aantal uren per week radio te maken en mijn vrouwtje kan terug strijken 😉 .. I love it ! Ik voel me zeer goed bij RTV Scheldemond dus… we keep on rocking!

Jan van Rooi
Hallo beste luistervinken en toffe mensen van de RTV Scheldemond radio, ik ben Jan en kom uit Belgie en draai al een 37 jaartjes mee op de radio golven.

Van 16 jarige leeftijd op regionale radio stations in het Hageland, waaronder Radio Rebecca en Radio Horst tot Mi- Amigo aan de Costa met goede vriend Theo de Brabander en tot in de U.K en Duitsland op Radio Noordzee Internationaal.

weliswaar op het Wereld wijde web en heden te dagen nog hier bij deze mastadont RTV Scheldemond de beste in het Zuid-Westen en ver daarbuiten via het WWW.
Met respect naar de luisteraar en het management toe: Tot Horens!

Neil Petrovich
Ik ben Neil Petrovich, 40 jaar. Ik presenteer elke zaterdag het muziekprogramma ‘Club Chique’. In dit programma komen verschillende muziekstijlen aan bod, van hiphop tot house en van easy listening tot disco.

Er komen ook geregeld Russische pophits voorbij. Mijn interesse voor Russische muziek hangt samen met mijn beroep – ik ben vertaler Russisch en Engels. Ik heb Russisch gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Heel lang geleden heette ik Tommy Best. Ik ben begonnen bij Radio West in Waterland-Oudeman (België) aan het begin van de jaren ’80, toen Michael Jackson, Madonna en Prince hun hoogtijdagen vierden.

In 1985 hield Radio West op te bestaan. Grappig genoeg zijn sommige dj’s uit die tijd nu nog steeds werkzaam bij de radio, ook bij Scheldemond FM. In 1988 ging ik werken voor Radio Internationaal in Kaprijke (België). Hier ben ik tot begin jaren ’90 gebleven.

Daarna ben ik gaan studeren en had ik helaas geen tijd meer voor de radio. Twee jaar geleden ben ik weer begonnen met radio maken bij RTV Scheldemond – na een radiostilte van nota bene 18 (!) jaar.

Ik ben elke zaterdag te horen tussen 20 en 21 uur. Je kunt de uitzendingen ook op elk gewenst moment beluisteren via de website http://neilpetrovich.promodj.ru

Mark(met een K)

Mijn naam is Mark van de Velde en kom uit het kleinste maar gezelligste badplaatsje van West zeeuws- vlaanderen, Hoofdplaat.

Vanaf jonge leeftijd al bezig met muziek. Jaren in een vaste band gespeeld als Drummer/zanger op feesten en partijen. Het entertainen van de mensen zit me in het bloed.

Op een gegeven moment was ik drummer in een coverband waar ook Tim Hoek in meespeelde. Ik wist dat Tim ook DJ was bij RTV Scheldemond en na een paar keer achter de knoppen van de mengtafel kreeg ik kriebels. Vroeger ook wel eens gedraaid tijdens Kermis en als ik naar de radio luisterde kreeg ik kippenvel van het enthousiasme van de DJ en de muziek.

Heel vroeger wilde ik al Radio maken maar uiteindelijk is mijn droom op latere leeftijd uitgekomen. Dat had je jaren geleden al moeten doen zeggen vrienden en familie na het horen van de uitzendingen die ik presenteer op RTV Scheldemond, Samen met Tim het verzoekplaten programma sinds November 2018 en sinds Oktober 2020 mijn eigen programma “ Mark met een K”

RTV Scheldemond, ik hoop deze naam nog lang uit te spreken.

Mark(met een K)

Franklin Fremouw

Even voorstellen; mijn naam is Franklin Fremouw.
Mijn eerste uitzending op RTV Scheldemond vond plaats op 16 januari 2022.
Ik presenteer van maandag t/m vrijdag “De ochtendstond van Scheldemond” tussen 8 en 9 uur.
Aangezien ik het geluk heb dat ik gepensioneerd ben, kan ik dit programma live verzorgen.

Nieuw is het maken ven radioprogramma’s niet voor mij; in de jaren 80 stond ik aan de wieg van het Belgische (maar op West Zeeuws Vlaanderen gerichte) station Radio West.
In die jaren was dit een tamelijk populair station in onze streek. Ik kom nu bij RTV Scheldemond weer een aantal oud-collega’s uit die periode tegen, overigens.

Verder ben ik betrokken geweest bij de ziekenomroepen Radio Nightingale (Hulst) en Radio Delta (Oostburg) en bij de zenders SlotFM en Maximaal in Terneuzen en Maxigold en Internationaal in België.
Tussen die activiteiten en mijn huidige werkzaamheden voor RTV Scheldemond zit wel een gat van ruim 25 jaar. De radio-microbe heeft me echter nooit losgelaten.
Door mijn werk en een aantal andere factoren had ik in die periode geen tijd voor radio, maar ik heb altijd gezegd dat ik de radio weer zou oppakken na mijn pensionering. Dat moment is enige tijd geleden aangebroken en ik ben de mensen van RTV Scheldemond dankbaar dat ik hier deze leuke hobby weer kan uitoefenen.

In “De Ochtendstond van Scheldemond” wil ik zoveel mogelijk raakvlakken met de streek hebben door het regelmatig draaien van muziek van lokale artiesten, het brengen van actuele lokale informatie en af en toe eens een paar woordjes streektaal.
Ik hoop u elke doordeweekse ochtend tussen 8 en 9 een aangenaam en informatief uurtje te bezorgen.

Loading...